středa 30. března 2011

Přikládání faktury na zásilky z Německa

Občas přijde dotaz, zda jsme schopni rozbalit balík, podívat se po původní faktuře, kterou bychom nahradili novou. Píšu odpověď zrovna zde:

Je to pro nás problém v tom, že zásilku musíme kompletně vyjmout z obalu a prohledat. V případě poškození při další přepravě nejsme schopni prokázat, že jsme někde při zabalení neudělali chybu, nebo vyjmuli špatný dokument.

Osobně by se mi jako zákazníkovi tato služba kvůli snížení nákladů pro další prodej líbila, ale to riziko poškození je dost vysoké, takže zásilky jsme se rozhodli vůbec nerozbalovat.

Řešením je tedy pouze nalepení Vaší faktury na zásilku v nalepovací obálce, nebo požádat odesílatele, aby do zásilky nevkládal fakturu (občas ji vkládají též do zalepovací obálky na zásilku i s dod. listem - chodí takto více zásilek - tuto nalepovací obálku můžeme rozlepit a nahradit Vaší fakturou za 36,- Kč vč. DPH, případně nalepit novou nalepovací obálku).


U zásilek z Amazonu si třeba nedokážu představit, jak bych rozbaloval ty nejmenší obálky s knihami, aby mohly opět odejít. I když se hodně snažím při soukromých nákupech obálku nepoškodit, lepidlo je tak silné, že k mírnému poškození vždy dojde. Jako konečný příjemce bych nebyl moc spokojený s mírně poškozeným originálním obalem.

0 komentářů:

Okomentovat