středa 1. června 2011

Odesílání peněz do zahraničí přes EUROGIRO

Do Německa, Rakouska, na Slovensko a některých dalších států je možné zasílat peníze přes službu EUROGIRO České pošty. Je to asi jeden z nejlevnějších způsobů, ja odeslat peníze na účet do okolních států, i když nedisponujete eurovým účtem, nebo nechcete platit vyšší poplatky bance. Využíval jsem tuto službu dříve několikrát, když prodejce v Německu například neakceptoval platbu přes PayPal, apod. Vzpomněl jsem si, že by to mohlo být pro leckoho dobré řešení na to, jak začít obchodovat s Německem a přitom platit v českých korunách na nejbližší poště.

Zdroj: Česká pošta, s.p.

Na stránkách České pošty je uvedeno, že lze posílat tímto způsobem i peníze přímo z účtu, pokud jste majitelem Postkonta, nebo Osobního účtu u Poštovní spořitelny, jinak tedy vždy v hotovosti. Dnes je možná poplatek jiný, ale vždy jsem pro platby do Německa zaplatil 100 Kč, na Slovensko 50 Kč. Dobré je i to, že lze kombinovat převedení peněz z účtu na účet a vyplacení v hotovosti, takže příjemce si může peníze vyzvednout i v hotovosti.

Co se týče kurzu, pro hotovostní vklad je jeho výše přepočtena kurzem valuta – prodej, u bezhotovostního převodu se jedná o kurz deviza – prodej.

Důležité však je vyžádat si od druhé strany potřebné údaje pro vyplnění převodu jako je IBAN formát čísla účtu se SWIFT (BIC) kódem, či název a adresu banky.

0 komentářů:

Okomentovat