neděle 13. února 2011

Poštovné zdarma z Amazonu

U Amazonu je dobré si přečíst podmínky dodání. Je zde totiž několik variant, jak může být Vaše zboží odesláno.


Osobně kupuji nejvíce knihy a využívám typ odeslání Standardversand:

Standardversand (Bis zu 2 Werktage. Kostenlose Lieferung für Amazon Prime-Mitglieder, Büchersendungen und Bestellungen über 20 EUR, ansonsten 3 EUR.)

Büchersendungen und Bestellungen über 20 EUR znamená, že knihy (jakékoliv hodnoty), nebo objednávky nad 20 EUR jsou posílány zdarma po Německu (případně do Belgie, Rakouska, Holandska, Švýcarska, ale do ČR bohužel ne). Amazon v podmínkách také uvádí, že do této kategorie s bezplatným odesláním řadí také:

Musik, DVD, VHS, Games und Software.

Je možné si nechat zboží zaslat expresně, ale pozor na příplatky, které jsou již většinou vždy účtovány. Jednou z variant odesílání zdarma je i PremiumVersand, která je sice bez poplatku první měsíc pro nové uživatele, ale poté je Vám účtován roční paušál 29 EUR, když službu nezrušíte. Nikdy jsem ji nevyužíval, takže ji neumím posoudit. Snad jen v tom, že je dodání o jeden den rychlejší.

Nutno dodat, že se jedná o podmínky skladů přímo Amazonu. Některé produkty na Amazonu prodávají také jiní uživatelé a mohou mít své vlastní podmínky pro odeslání.

0 komentářů:

Okomentovat